A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Заліщицьке вище професійне училище
Державний професійно-технічний навчальний заклад

Новини закладу

Дата: від до Скинути

«Sweet but healthy»

Команда учнів Заліщицького ВПУ під назвою «Sweet but healthy» під наставництвом викладачки Наталії Логін взяла участь у Таборі підприємництва в Тернополі, де представила цікаву ідею виробництва корисних солодощів, які можна вживати без шкоди для здоров′я та фігури. Вони не будуть містити вуглеводів і у їхньому складі тільки природі компоненти: барвники, консерванти, підсолоджувачі, горіхи та сухофрукти. Такі смаколики припадуть до душі людям, які ведуть здоровий спосіб життя або сидять на строгій дієті, які мають проблеми з обміном речовин, спортсменам, вегетаріанцям, хворим на цукровий діабет, або просто тим людям, які звикли бути завжди в тренді. Учні, звичайно ж, хвилювалися, адже для них - це перший досвід публічного виступу перед такою великою та серйозною аудиторією. Але завдяки дружній атмосфері в залі всі прекрасно справилися зі своїм завданням. 2 дні навчання, креативних ідей, презентацій бізнес-проєктів пролетіли швидко, але дуже круто, бо талановита та енергійна молодь опановувала підприємницькі навички під опікою успішних бізнесменів регіону, які поділилися власним досвідом і дали багато корисних порад, чому варто вчитися для того, щоб кар’єра була успішною.

10:51 01.11.2023

Наше здоров' я залежить від нас!

З метою профілактики гепатиту А, вірусної інфекції, спалах якої є в Україні, 31 жовтня викладачем біології і екології Заліщицького вищого професійного училища, Постернак О.М., проведено урок-тренінг, як узагальнення з теми "Біорізноманіття. Віруси". Переглянувши відеоматеріали, презентації, проєкти, здобувачі освіти розширили свої знання про вірусні захворювання. Також отримали рекомендації у формі інформаційної листівки, що потрібно знати про гепатит А: джерела інфекції, симптоми захворювання, профілактичні заходи. Здорова дитина - здорова нація!

09:45 31.10.2023

Всеукраїнський радіодиктант

Рідна мова-духовний скарб, що нас об'єднує. Долучаємось до участі у написанні ХХІІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

12:09 27.10.2023

«Від козаків до кіборгів – мужність і відвага крізь покоління» - виховна година

У Заліщицькому ВПУ відбулася історико-патріотична виховна година «Від козаків до кіборгів – мужність і відвага крізь покоління», присвячена нашим гордим предкам, які захищали рідну землю від загарбників у минулому: козацькій доблесті і відвазі, воякам УПА, що боролась проти радянських і німецьких окупантів, всім героям сучасності, які мужньо захищають Україну і наближають перемогу над російськими загарбниками . Викладачка історії Наталія Логін та учні 10 групи познайомили глядачів зі сторінками історії українського війська та військових традицій. У залі лунали патріотичні пісні та вірші, переглядався відеоролик про шлях, що пройшли і проходять українські воїни з часів козацтва до сьогодення. Особливий щем викликало у присутніх звернення із передової викладача фізики Заліщицького ВПУ Павла Брєєва, який мужньо боронить нашу Батьківщину з перших днів війни. Ми всі щиро віримо, що незабаром війна закінчиться: солдати повернуться додому і зможуть обійняти своїх матерів, дітей і коханих, відбудуються села та міста, відродиться наша Україна, постане з руїн та попелу і розквітне, настане тиша, спокій, мир, бо кожен з нас молиться, по-своєму, але молиться та вірить у щасливе майбутнє.

08:55 23.10.2023

"Ментальне здоров'я. Як його зберегти"

Ментальне здоров'я об'єднує здоровий дух та психіку людини із соціальним складником. Воно є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. А психічне здоров'я кожного індивіда важливе для всього суспільства. В Заліщицькому ВПУ соціальним педагогом Оксаною Курик проведено заняття з елементами тренінгу . Метою якого є формування цілісного ставлення до свого здоров'я, мотивацію до збереження психічного здоров'я, як необхідної складавої життєдіяльності успішної людини.

11:27 17.10.2023

Уроки в музейній кімнаті

В Заліщицькому ВПУ вже стали традиційними уроки в музейній кімнаті навчального закладу, де здобувачі освіти знайомляться з віхами історії нашого міста та училища. Цьогоріч це був урок мужності «Герої рідного краю», присвячений мешканцям громади, учням та працівникам Заліщицького ВПУ, які дають відсіч російській агресії, захищають територіальну цілісність нашої держави. Під час години мужності згадували про героїв рідного краю, що полягли в бою з російськими окупантами та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання. Ми пам’ятаємо! Дякуємо за кожен новий день і за можливість жити, працювати і навчатися на рідній землі! Низький уклін і шана вам, захисники!!!

12:00 12.10.2023

Баскетбольний турнір. Заліщики

5 жовтня 2023р. відбувся баскетбольний турнір на кубок мера м.Заліщики серед закладів освіти міста. Команда юнаків нашого училища нагороджена грамотою та грошовою премією! Вітаємо учасників!!!💪

15:29 05.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора