A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Заліщицьке вище професійне училище
Державний професійно-технічний навчальний заклад

Новини закладу

Дата: від до Скинути

Звичаї, традиції та обряди...

  З давніх -давен в українського народу є багато звичаїв, традицій та обрядів. Одне з них- свято Андрія Первозванного.    Напередодні 12 грудня в світлиці гуртожитку Заліщицького ВПУ відбулося дійство приготування смачних українських страв, якими молодь частувалася при проведенні вечорниць на Андрія, одна з них - це пампушки.             Ой поволі затихають наші вечорниці              Не забудьте ви дороги до нашої світлиці,              Хай любов і щире слово душу гріє ту,               Що вечорниці пам'ятає в ніч на Калиту.

12:52 13.12.2022

Лекції на тему: "Терор і насильство"

   З метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім'ях, жорстокого поводження з дітьми , протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок в заліщицькому ВПУ практичним психологом  -  Наташа Війтик, були проведені лекції, круглі столи. Учні в затишній атмосфері брали активну участь в обговоренні, ділились своїми думками. Свої висновки вони пов"язували з трагічними подіями  в Україні , з терором і насильством  російських загарбників.

09:30 12.12.2022

Виховна година: "Обов'язки і права"

В Заліщицькому ВПУ в рамках Всеукраїнського тижня права пройшла виховна година : " Закон - обов'язковий для всіх", а також конкурс плакатів на тему: " Знаємо та реалізуємо свої права".       Ці заходи спрямовані на формування правової дисціпліни та навичок правомірної поведінки учнів, зміцнення їх життєвої позиції, підвищення громадянської активності, загострення почуття непримиренності до правопорушень.       Вихователі і далі будуть продовжувати роботу з підвищення правових знань, попередження правопорушень та негативних проявів в учнівському середовищі.

10:12 09.12.2022

ПРАКТИКА – ЦЕ ПЕРША СХОДИНКА ДО ПРОФЕСІОНАЛІЗМУ

Перукар (перукар-модельєр) – це творча професія, що потребує фундаментальної професійної підготовки.        Саме такі творчі і креативні у нас як викладачі - Тетяна Анатоліївна, Віра Присмак і взагалі всі наші працівники так і студенти - тому нам завжди легко проводити час за улюбленою справою!       Переглянувши ролик, Ви можете ознайомитись з нашими практичними заняттями, як весь творчий процес відбувається у нашому навчальному закладі! 🤗       Перукар – це творець нового образу клієнта, тобто  художник, і результатом його роботи стає не лише гарна зачіска, а й чудовий настрій.      Хороший майстер повинен вміти підкреслити переваги і приховати недоліки!      Для успішної роботи перукар повинен володіти всілякими прийомами стрижки волосся, вивчити стандартні типи обличь і відповідні до них зачіски, орієнтуватися у всьому!       Ми навчаємо, щоб наші учні були впевнені у виборі своєї професії, були майстрами своєї справи, адже дана професія була, є і буде завжди актуальною!🤗

13:25 08.12.2022

Всесвітній день української хустки

 Українська хустка з давніх-давен вважається головним оберегом, символом злагоди, любові…       Хоч українці споконвіку і шанували хустку, та святкування Всеукраїнського дня української хустки було започатковано 7 грудня 2019 року!        Хустка вважається реліквією, яку передавали з покоління в покоління, вона є невід‘ємною частиною української культури, яку шанують і цінують до сьогодні всі українці!         Тож ми також приєднуємось до флешмобу присвяченому УКРАЇНСЬКІЙ ХУСТЦІ💙💛

15:25 07.12.2022

Актуальні професії

    Ми знаємо, що наші студенти матимуть у майбутньому хороші, такі потрібні зараз професії! А ми докладемо всіх зусиль, щоб передати всі свої знання і вміння!!!!

09:29 04.12.2022

Міфи і факти про СНІД

   Про проблему ВІЛ, СНІДу має знати кожна людина, адже це допоможе уберегтися від інфекції. В гуртожитку освітнього закладу в рамках тижня профілактики наркоманії та ВІЛ, СНІДу відбувся конкурс тематичних плакатів  " Скажем СНІДу - НІ".  Вихователями Андрусик І.М. та Лимар Г.М.  з медичним працівником Скакун Т.В. була проведена година роздумів на тему: " Міфи і факти про СНІД"

12:23 01.12.2022

День пам'яті жертв ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 рр.

     В історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця, і одна із страшних - Голодомор. Голодомор - це страшне слово повертає нас у далекі 1932-1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам'ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. У бібліотеці Заліщицького ВПУ облаштовано виставку-спомин "Свіча плакала в скорботі...", приурочену пам'яті жертв Голодомору 1932-1933р.🕯

08:00 26.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора